Preskoči na glavno vsebino

Začetek PRO sezone: STRADE Bianche in Pariz - Nica

Jutri bo na sporedu prva od zanimivejših dirk v Italiji imenovana Strade Bianche kategorije 1.1.Zasedba bo zelo zvezdniško obarvana!  Poleg lanskega zmagovalca Philippa Gilberta bodo glavni favoriti še Cadel Evans, Greg Van Avermaet (BMC),Vincenzo Nibali,Peter Sagan (LIQUIGAS),Fabian Cancellara (RADIOSHACK-NISSAN),Enrico Gasparotto (ASTANA),, od slovencev bodo nastopili Jure Kocjan (lansko leto 4.mesto),Borut Božič ter Kristjan Koren.V nedeljo pa se začne znamenita etapna dirka Pariz-Nica ali "DIRKA PROTI SONCU". Na sporedu bo osem etap.
 
Dirka se bo začela z 9.4 km dolgim prologom ter končala z 9.6km dolgim gorskim kronometrom. Kraljevska etapa bo peta z zaključnim zelo strmim vzponom na Mende!
Na dirki bo Jani Brajkovič nastopil kot kapetan Astane - želje so stopničke! Poleg Janija bosta nastopila še Grega Bole in Simon Špilak.
Dirka bo verjetno zelo zanimiva saj je na štartni listi veliko zvezdnikov. Zmago brani svetovni prvak v vožnji na čas Tony Martin. Za zmago se bodo udarili še Bradley Wiggins,Richie Porte (SKY),Alejandro Valverde (MOVISTAR),Tejay Van Garderen (BMC),Ivan Basso (LIQUIGAS),Denis Menchov (KATUSHA),ter močna ekipa Radioshack-Nissan brata Shleck,Andreas Kloden in Maxime Monfort.


video dirke Pariz-Nica:
Za KaviTec: NOVAK Simon

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

ČIŠČENJE KOLESA

Zimsko obdobje je za kolesarje najtežji del sezone. Dnevi so kratki, vremenski pogoji niso prijazni in potrebno je obleči vso "zaščitno kramo" pred mrazom in vetrom. Cestna podjetja posipajoo cestne površine z agresivnimi kemikalijami. Tako je potrebno kolo pravilno vzdrževati, da nam služi kot mora.

Pred mazanjem vseh vitalnih delov je potrebno odstraniti vso umazanijo. Še posebaj iz gibljivih delov (veriga, zobniki, pedala, okolica ležajev, pletenice itd...). In ni lepšega kot se na sončen nedeljski dan zapeljati z bleščečim konjičkom med nedeljskimi sprehajalci, da pokažemo "ko ima".

Čisto kolo je funkcionalno kolo in odraža odnos lastnika do kolesarjenja. Sicer gredo nekateri že v ekstreme ampak pustimo to.

Moramo pa vedeti katera čistila so primerna za čiščenje.
Ker je kolesarstvo tudi zgled za ekološko ozaveščanje ne uporabljamo vseh zadev katere so uporabljali naši predhodniki (bencin, nafto, razna agresivna topila, itd). Tudi materiali na kolesarskih kompo…

OBROČI / WHEELSETI 1.del

Obroč (feltne) so mogoče najpomembnejša komponenta na dirkalnem kolesu.

ZAKAJ?
-so zadnji člen pri prenosu moči na podlago (cesto)
-prenašajo velike obremenitve
-so gibajoča masa


Kako torej izbrati najboljši obroč za naše potrebe?

-vedeti moramo koliko smo pripravljeni odšteti zanje (100-5000EUR)
-za kaj jih potrebujemo (vzponi, ravninske dirke, kriterij, vsakdanja vožnja...)
-kakšen tip voznika smo (moč, teža, eksplozivnost,...)
-okolje v katerem jih bomo vozili (vetrovna pokrajina, slabe ceste,...)


V grobem se oborči delijo na poltubular (clincher) in tubular.

Poltubular je najbolj razširjen zaradi lažjega in cenejšega vzdrževanja (ni problema zamenjati zračnico)
Tubular se uporablaj bolj v dirkalnem svetu. V vseh pogledih se taki oborči bolje obnašajo kot poltubular. So pa dražji in bolj zahtevni za vzdrževanje (višja cena tubularjev in obvladovanje ročnih spretnosti pri montaži/limanju tubularja na obroč).
Material za izdelavo obročev mora biti lahek in močan. Zato sta v uporabi a…

AKCIJSKA PONUDBA v ŠPICA ŠPORT KAMNIK

Ponujamo vam odlično priložnost, da si za novo kolesarsko sezono zagotovite nove obročnike Kavitec po odlični ceni.
V tej ponudbi vam najbolj prodajan set KAVITEC 5.5 T (tubular) ponudimo s 30% popustom za 945 evrov z DDV, polna cena je 1349,90 evra.
Ostala ponudba in cenik je v uvodu obrazca.
Za naročilo obročnikov izpolnite obrazec na spletu: https://www.1ka.si/a/198671
Naročila pobiramo do 20. februarja 2019, obročniki pa bodo sestavljeni najkasneje do 15. aprila.