Preskoči na glavno vsebino

Začetek PRO sezone: STRADE Bianche in Pariz - Nica

Jutri bo na sporedu prva od zanimivejših dirk v Italiji imenovana Strade Bianche kategorije 1.1.Zasedba bo zelo zvezdniško obarvana!  Poleg lanskega zmagovalca Philippa Gilberta bodo glavni favoriti še Cadel Evans, Greg Van Avermaet (BMC),Vincenzo Nibali,Peter Sagan (LIQUIGAS),Fabian Cancellara (RADIOSHACK-NISSAN),Enrico Gasparotto (ASTANA),, od slovencev bodo nastopili Jure Kocjan (lansko leto 4.mesto),Borut Božič ter Kristjan Koren.V nedeljo pa se začne znamenita etapna dirka Pariz-Nica ali "DIRKA PROTI SONCU". Na sporedu bo osem etap.
 
Dirka se bo začela z 9.4 km dolgim prologom ter končala z 9.6km dolgim gorskim kronometrom. Kraljevska etapa bo peta z zaključnim zelo strmim vzponom na Mende!
Na dirki bo Jani Brajkovič nastopil kot kapetan Astane - želje so stopničke! Poleg Janija bosta nastopila še Grega Bole in Simon Špilak.
Dirka bo verjetno zelo zanimiva saj je na štartni listi veliko zvezdnikov. Zmago brani svetovni prvak v vožnji na čas Tony Martin. Za zmago se bodo udarili še Bradley Wiggins,Richie Porte (SKY),Alejandro Valverde (MOVISTAR),Tejay Van Garderen (BMC),Ivan Basso (LIQUIGAS),Denis Menchov (KATUSHA),ter močna ekipa Radioshack-Nissan brata Shleck,Andreas Kloden in Maxime Monfort.


video dirke Pariz-Nica:
Za KaviTec: NOVAK Simon

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

ČIŠČENJE KOLESA

Zimsko obdobje je za kolesarje najtežji del sezone. Dnevi so kratki, vremenski pogoji niso prijazni in potrebno je obleči vso "zaščitno kramo" pred mrazom in vetrom. Cestna podjetja posipajoo cestne površine z agresivnimi kemikalijami. Tako je potrebno kolo pravilno vzdrževati, da nam služi kot mora.

Pred mazanjem vseh vitalnih delov je potrebno odstraniti vso umazanijo. Še posebaj iz gibljivih delov (veriga, zobniki, pedala, okolica ležajev, pletenice itd...). In ni lepšega kot se na sončen nedeljski dan zapeljati z bleščečim konjičkom med nedeljskimi sprehajalci, da pokažemo "ko ima".

Čisto kolo je funkcionalno kolo in odraža odnos lastnika do kolesarjenja. Sicer gredo nekateri že v ekstreme ampak pustimo to.

Moramo pa vedeti katera čistila so primerna za čiščenje.
Ker je kolesarstvo tudi zgled za ekološko ozaveščanje ne uporabljamo vseh zadev katere so uporabljali naši predhodniki (bencin, nafto, razna agresivna topila, itd). Tudi materiali na kolesarskih kompo…

KAVITEC 4.2AC

Aero deep V - 42mm alu/clincher
Handbuilt and tensioned at highest standards in industry Aero spokes - 20 front (radial) - 24 rear (2x cross ) Hubs with excellent geometry for great stiffness - 6 bearings Weight (wheelset) - cca 1790-1840g No weight limit

KAVITEC 4.2 AC - aluminij poltubular set obročnikov na voljo v trgovini ŠPICA ŠPORT Kamnik


Nekoliko težji set obročnikov, ki ga odlikuje dobra aerodinamika (obroč višine 42mm- ploščate profilirane napere), izredna togost, dobra vodljivost v zavojih in seveda izgled visokoprofilnih obročev.
Vsi seti obročnikov so sestavljeni v Špici Šport zato je včasih dobrodošlo prednaročilo oz. se pozanimati, če je izdelek na voljo.
Nekaj detaljnih slik komponent obročnikov KAVITEC 4.2AC:


KAVITEC 4.0C - mid deep carbon clincher

Vsestranski srednjeprofilni poltubular (klinčer) obročniki 
KLIK! na slike za povečavoObroč: KAVITEC 4.0C /karbon klinčer širšega profila/ višina 39mm/ največja zunanja širina 26.5mm/notranja širina 18.5mm 
(za zaviranje se lahko uporabljajo SAMO PRILOŽENE ZAVORNE GUMICE)

Napere: 20/24 aero jeklene

Pesta: KAVITEC 80/220 alu 7075

Teža seta: 1465g 

Priporočena max. teža kolesarja: 95kg

Set vsebuje: en set obročnikov z zapenjalci in zavornimi gumicami

Obroče se lahko sestavi tudi na pesta za koleutne (disk) zavore

Cena seta:
1099EUR - ŠPICA ŠPORT KAMNIK