sreda, 07. marec 2012

GreenEdge slavi; Bole za las ob zmago!

GreenEdge premierno slavil na evropski dirkah!

Novoustanovljena Avstralska ekipa GreenEdge je zmagovalka uvodnega moštvenega kronometra na 47. kolesarski dirki od Tirenskaga do Jadranskega morja! Avstralci so na 16.9 km dolgi progi za 17 sekund ugnali ekipi RadioShack in Garmin Baracuda, ki sta imeli povsem identičen čas.
Modro majico vodilnega je oblekel Matthew Goss, ki je prvi prečkal ciljno črto. Na dirko nastopata tudi  Borut Božič in Kristjan Koren, slednji ni bil preveč zadovoljen z nastopom ekipe saj je Liquigas zasedel šele 16. mesto z 56 sekundami zaostanka. Astana je z petim mesto zadovoljila svoja pričakovanja.
V nadaljevanju dirke je pred kolesarji še šest zelo zanimivih etap. Za končno zmago se bodo verjetno udarili (lanskoletni zmagovalec) Cadel Evans,Vincenzo Nibali, Michaele Scarponi in Roman Kreuziger!


Boletu se je za las izmuznila prva letošnja zmaga!

V četrti nekoliko bolj razgibani 178 km dolgi etapi  na dirki Pariz -Nica je v zaključeni sprint prišlo približno 60 kolesarjev. Že prej so veliko dela opravili kolesarji Lampreja in Rabobanka ter polovili vse ubežnike. Na zadnjem gorskem cilju 3km do cilja je napadel Andreas Kloden, a je bil kolesar RadioShacka ujet 500 metrov do cilja. Grega Bole je prvi začel z šprintom, vendar mu je letošnjo premierno zmago na ciljni črti vzel Belgijec Gianni Meersman!
Jutri čaka kolesarje zelo strm zaključni vzpon na Mende! Majico vodilnega je zadržal Bradley Wiggins!

Za KaviTec: NOVAK Simon

Ni komentarjev:

Objavite komentar