sobota, 30. junij 2012

LOOK 675 in P-5

Francoski proizvajalec LOOK je prenovil cestni dirkalnik 675.Kot prvo pade v oči zanimiv prednji del okvirja. Glede estetike naj presodi vsak sam.Krmilna opora je skoraj zlta v eno z preostalim delom okvirja, ki ima zadnje vilice "sploščene" za večjo prečno togost in hkrati bolj udobno vožnjo.Za nastavitev krmilne opore ne potrebujemo podložk.

Cena okvirja bo okoli 2500EUR

Novi LOOKov dirkalnik bomo lahko gledali na letošnji dirki po Franciji (Tour de France), ki se prične danes z kratkim kronometrom - prologom.

David Millar iz ekipe GARMIN-SHARP bo prvo etapo celomesečnega "asfaltnega" spektakla oddirkal z Cervelovim P-5 UCI.Mogoče eden najnaprednješih in najbolj aerodinamičnih dirkalnikov na letošnjem Touru so opremili z Mavicovimi obročniki (več o njih KLIK!); hidravličnimi zavorami MAGURA (več o njih KLIK!), gonilko in verižnikom ROTOR, ki ima na testiranju tudi nov powermeter (KLIK!).

Mavic Comete "disk"

Mavic CXR-80

Sedežna opora Cervela P-5 na kateri je Fizikov sedež

Magurine hidravlične čeljusti. UCI odobrena verzija brez prednje aero-maske

Shimanova Di2 bo imela nalogo krmiljenja verige skozi verižnike. Na bočnih ročkah 3T aerokrmila so namestili "satelitsko" krmilno enoto. Tako je tudi na zahtevnejših tehničnih progah in vzponih ; kjer je potreno držati krmilo bolj stabilno; možno prestavljati

Aerodinamična oblika celotnega sklopa gonilke naj bi po testiranjih na dolžini proge 180km (IRONMAN) prihranila okoli 29sekund-pri povprečni moči 200W.vir: roadcyclinguk.com
      road.cc

LP
Gregor

Ni komentarjev:

Objavite komentar