Preskoči na glavno vsebino

ROYCE 


Angleško malo podjetje specializirano za izdelavo prestžnih komponent je bilo ustanovljeno leta 1980.
Njihovi vrhunsko unikatni izdelki iz aluminija, jekla, titana in karbonskih vlaken so pomagali že nekaterim svetovno znanih atletom/injam do zmage oz svetovnih rekordov.

Izdelujejo pesta za "wheelsete", gonilne sredine, gonilke in še kaj bi se našlo.

Pesta ROYCE Racing GOLD so izdelana iz titana in jekla.
So neobčutljiva na poškodbe površine saj imajo na vseh izpostavljenih delih tanek sloj TITANOVEGA NITRIDA, ki jim daje zlat lesk.
Teža zadnjega pesta je okoli 320g , teža prednjega od 105g do 165g.

Za set pest ROYCE RACING GOLD je potrebno čakati vsaj 4 mesece in odšteti okoli 1100EUR.

Set zapenjalcev ROYCE GOLD - cena 300EUR

Set pest iz TITANA prevlečenega z TITANOVIM NITRIDOM. Pesta so odporna na praske in ostale poškodbe skoraj za neomejeno dobo!

set pest ROYCE RACING GOLD - TITAN, JEKLO, KARBON - telo račne je iz titana. Vsi zunanji deli so prevlečeni z titanovim nitridom, ki je zlate barve. Praktično neuničljiva pesta za ceno dobrih 1100EUR

V ponudbi imajo tudi cenejše izvedenke iz aluminija, ki so prav tako vrhunski izdelek angleškega inžiniringa.
Cenejša pesta se začnejo pri okoli 200EUR za kos (prednje pesto)


Sredina gonilnega ležaja - ROYCE je za rekord enourne vožnje Chrisa Boardmana izdelal posebaj zanj sredino z gonilnimi ležajiKdor bi želel imeti res prestižne in najkvalitetnejše izdelke - ROYCE je gotovo pravi naslov.

Wheelsete z njihovimi pesti lahko naročite pri prestžni angleški trgovini DUTCH & WOLF  (KLIK!)

Za info: wheelset z trenutno najkakovostnejšimi obroči ENVE, naperami Sapim CX ray spletenimi na pestih Royce GOLD bi prišel dobrih 3000EUR

povezava do ROYCE KLIK!


LP
Gregor

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

ČIŠČENJE KOLESA

Zimsko obdobje je za kolesarje najtežji del sezone. Dnevi so kratki, vremenski pogoji niso prijazni in potrebno je obleči vso "zaščitno kramo" pred mrazom in vetrom. Cestna podjetja posipajoo cestne površine z agresivnimi kemikalijami. Tako je potrebno kolo pravilno vzdrževati, da nam služi kot mora.

Pred mazanjem vseh vitalnih delov je potrebno odstraniti vso umazanijo. Še posebaj iz gibljivih delov (veriga, zobniki, pedala, okolica ležajev, pletenice itd...). In ni lepšega kot se na sončen nedeljski dan zapeljati z bleščečim konjičkom med nedeljskimi sprehajalci, da pokažemo "ko ima".

Čisto kolo je funkcionalno kolo in odraža odnos lastnika do kolesarjenja. Sicer gredo nekateri že v ekstreme ampak pustimo to.

Moramo pa vedeti katera čistila so primerna za čiščenje.
Ker je kolesarstvo tudi zgled za ekološko ozaveščanje ne uporabljamo vseh zadev katere so uporabljali naši predhodniki (bencin, nafto, razna agresivna topila, itd). Tudi materiali na kolesarskih kompo…

KAVITEC 4.2AC

Aero deep V - 42mm alu/clincher
Handbuilt and tensioned at highest standards in industry Aero spokes - 20 front (radial) - 24 rear (2x cross ) Hubs with excellent geometry for great stiffness - 6 bearings Weight (wheelset) - cca 1790-1840g No weight limit

KAVITEC 4.2 AC - aluminij poltubular set obročnikov na voljo v trgovini ŠPICA ŠPORT Kamnik


Nekoliko težji set obročnikov, ki ga odlikuje dobra aerodinamika (obroč višine 42mm- ploščate profilirane napere), izredna togost, dobra vodljivost v zavojih in seveda izgled visokoprofilnih obročev.
Vsi seti obročnikov so sestavljeni v Špici Šport zato je včasih dobrodošlo prednaročilo oz. se pozanimati, če je izdelek na voljo.
Nekaj detaljnih slik komponent obročnikov KAVITEC 4.2AC:


KAVITEC 4.0C - mid deep carbon clincher

Vsestranski srednjeprofilni poltubular (klinčer) obročniki 
KLIK! na slike za povečavoObroč: KAVITEC 4.0C /karbon klinčer širšega profila/ višina 39mm/ največja zunanja širina 26.5mm/notranja širina 18.5mm 
(za zaviranje se lahko uporabljajo SAMO PRILOŽENE ZAVORNE GUMICE)

Napere: 20/24 aero jeklene

Pesta: KAVITEC 80/220 alu 7075

Teža seta: 1465g 

Priporočena max. teža kolesarja: 95kg

Set vsebuje: en set obročnikov z zapenjalci in zavornimi gumicami

Obroče se lahko sestavi tudi na pesta za koleutne (disk) zavore

Cena seta:
1099EUR - ŠPICA ŠPORT KAMNIK