ponedeljek, 07. januar 2013

BTPS!


Senzor za merjenje tlaka v pnevmatikah.Še ena navlaka/problem/strošek/podatek več na naših najbolj ekoloških prevoznih sredstvih za "po kruh" oz. dirkalnikih.

BTPS! je senzor z oddajnikom, ki meri tlak pnevmatik v relanem času. Komunicira z ANT+ in z nizkoenergijskim BLUETOOTH 4.0 signalom kar mu zagotavlja delovanje do 200ur aktivne vožnje oz. 20.000ur v pripravljenosti.
Za sprejemnik podatkov lahko uporabimo števce, androidne mobilnike in ostalo navlako, ki je zmožna sprejemati kodiran (vsak BTPS! ima svojo kodo)  signal BTPS!-ja.

Merilnik tlaka je sestavljen iz senzorja, oddajnika in napajalne baterije. Z vrtenjem obroča se aktivira merjenje tlaka, ko obroč miruje se merilnik postavi v "standby".

Teža prototipov je okoli 7g.

BTPS! so testirali dobro leto brez okvar. Prenese temperature do 85stC in v krajših intervalih do 125stC. Ker je nameščen v utoru obroča ni bojazni za uničenje ob defektu ali trku pnevmatike v skalo.Deluje tudi v tubeless sistemih (ki imajo tesnilno tekočino) - za sisteme z zračnico je potrebno senzor nalepiti v notranjost le-te. To naredimo z "fliko" katera je senzor.

VIDEO:Za obsedence z podatki (ki vedo, da je kotalni upor odvisen tudi od tlaka v pnevamtikah) bo pa še en podatek več pri izračunu povprečnih hitrosti in forme.


za več podrobnosti: KLIK!


LP
Gregor

Ni komentarjev:

Objavite komentar