Preskoči na glavno vsebino

BTPS!


Senzor za merjenje tlaka v pnevmatikah.Še ena navlaka/problem/strošek/podatek več na naših najbolj ekoloških prevoznih sredstvih za "po kruh" oz. dirkalnikih.

BTPS! je senzor z oddajnikom, ki meri tlak pnevmatik v relanem času. Komunicira z ANT+ in z nizkoenergijskim BLUETOOTH 4.0 signalom kar mu zagotavlja delovanje do 200ur aktivne vožnje oz. 20.000ur v pripravljenosti.
Za sprejemnik podatkov lahko uporabimo števce, androidne mobilnike in ostalo navlako, ki je zmožna sprejemati kodiran (vsak BTPS! ima svojo kodo)  signal BTPS!-ja.

Merilnik tlaka je sestavljen iz senzorja, oddajnika in napajalne baterije. Z vrtenjem obroča se aktivira merjenje tlaka, ko obroč miruje se merilnik postavi v "standby".

Teža prototipov je okoli 7g.

BTPS! so testirali dobro leto brez okvar. Prenese temperature do 85stC in v krajših intervalih do 125stC. Ker je nameščen v utoru obroča ni bojazni za uničenje ob defektu ali trku pnevmatike v skalo.Deluje tudi v tubeless sistemih (ki imajo tesnilno tekočino) - za sisteme z zračnico je potrebno senzor nalepiti v notranjost le-te. To naredimo z "fliko" katera je senzor.

VIDEO:Za obsedence z podatki (ki vedo, da je kotalni upor odvisen tudi od tlaka v pnevamtikah) bo pa še en podatek več pri izračunu povprečnih hitrosti in forme.


za več podrobnosti: KLIK!


LP
Gregor

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

ČIŠČENJE KOLESA

Zimsko obdobje je za kolesarje najtežji del sezone. Dnevi so kratki, vremenski pogoji niso prijazni in potrebno je obleči vso "zaščitno kramo" pred mrazom in vetrom. Cestna podjetja posipajoo cestne površine z agresivnimi kemikalijami. Tako je potrebno kolo pravilno vzdrževati, da nam služi kot mora.

Pred mazanjem vseh vitalnih delov je potrebno odstraniti vso umazanijo. Še posebaj iz gibljivih delov (veriga, zobniki, pedala, okolica ležajev, pletenice itd...). In ni lepšega kot se na sončen nedeljski dan zapeljati z bleščečim konjičkom med nedeljskimi sprehajalci, da pokažemo "ko ima".

Čisto kolo je funkcionalno kolo in odraža odnos lastnika do kolesarjenja. Sicer gredo nekateri že v ekstreme ampak pustimo to.

Moramo pa vedeti katera čistila so primerna za čiščenje.
Ker je kolesarstvo tudi zgled za ekološko ozaveščanje ne uporabljamo vseh zadev katere so uporabljali naši predhodniki (bencin, nafto, razna agresivna topila, itd). Tudi materiali na kolesarskih kompo…

KAVITEC 4.2AC

Aero deep V - 42mm alu/clincher
Handbuilt and tensioned at highest standards in industry Aero spokes - 20 front (radial) - 24 rear (2x cross ) Hubs with excellent geometry for great stiffness - 6 bearings Weight (wheelset) - cca 1790-1840g No weight limit

KAVITEC 4.2 AC - aluminij poltubular set obročnikov na voljo v trgovini ŠPICA ŠPORT Kamnik


Nekoliko težji set obročnikov, ki ga odlikuje dobra aerodinamika (obroč višine 42mm- ploščate profilirane napere), izredna togost, dobra vodljivost v zavojih in seveda izgled visokoprofilnih obročev.
Vsi seti obročnikov so sestavljeni v Špici Šport zato je včasih dobrodošlo prednaročilo oz. se pozanimati, če je izdelek na voljo.
Nekaj detaljnih slik komponent obročnikov KAVITEC 4.2AC:


KAVITEC 4.0C - mid deep carbon clincher

Vsestranski srednjeprofilni poltubular (klinčer) obročniki 
KLIK! na slike za povečavoObroč: KAVITEC 4.0C /karbon klinčer širšega profila/ višina 39mm/ največja zunanja širina 26.5mm/notranja širina 18.5mm 
(za zaviranje se lahko uporabljajo SAMO PRILOŽENE ZAVORNE GUMICE)

Napere: 20/24 aero jeklene

Pesta: KAVITEC 80/220 alu 7075

Teža seta: 1465g 

Priporočena max. teža kolesarja: 95kg

Set vsebuje: en set obročnikov z zapenjalci in zavornimi gumicami

Obroče se lahko sestavi tudi na pesta za koleutne (disk) zavore

Cena seta:
1099EUR - ŠPICA ŠPORT KAMNIK