ponedeljek, 25. februar 2013

STREIFE VERTICAL UP by Simon Novak

Iz "nore" dirke za KaviTec poroča Simon Novak-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V soboto 23.2 .2013 sem se udeležil prav posebne tekme v Kitzbuhelu "STREIFE VERTICAL UP", ki je potekala na sloviti smukaški progi Streife.
3.3 km dolga proga s skoraj 1000 metri višinske razlike poteka po zelo strmem in ledenem pobočju.
Žal se mi ni izšlo kot sem pričakoval. Imel sem namreč neprimerno obutev za tovrstno podlago - prekratke kovinske konice na "šprintercah" - najboljša konkurenca teh težav ni imela.

 Štart je bil pod reflektorji ob 18.30. Z naglavno lučko smo se ob poku startne pištole pognali v strahovito strmino. Začel sem v zmernem tempu in po nekaj minutah v svojem tempu prehiteval tekmece; ujel sem četverico s katerimi sem uspel držati tempo. Prva polovica proge je bila v zelo dobrem stanju saj bil sneg pomrznjen tako, da je šlo z lahkoto. Na zadnji četrtini proge pa je pot potekala na 70 odstotnem naklonu ki je bil povrhu nore strmine še zelo leden. Tam sem zaradi slabega oprijema začel zaostajati za najboljšimi. V nadaljevanju mi je še zdrsnilo tako da sem drsel približno 20m po pobočju navzdol. Zadnji del proge sem moral  namesto finiša "plezati" previdno, da si ne bi prislužil še kakaga zdrsa. Z veliko muke sem komaj priplezal po podlagi živega ledu do slovite hišice na Streifu kjer sem osvojil 15. mesto.
Na koncu sem bil kar malo razočaran, ker se zaradi neprimerne opreme nisem mogel boriti za stopničke. Ampak vsaka šola nekaj stane! Sedaj imam nekaj izkušenj več in vem kako se bom strahotne strmine lotil naslednje leto.

Kako je vožnja proti domu potekala v snežnem viharju ne bi komentiral :)

Simon Novak je kljub slabši opremi na koncu dosegel 15.mesto - za naslednje leto ena izkušnja več

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VIDEO norega vzpona:


VERTICAL UP 2013 - Die Schlacht am Hahnenkamm in 3 Minuten from FREILUFTDOKU - Harry Putz on Vimeo.

LP
Gregor

Ni komentarjev:

Objavite komentar