Preskoči na glavno vsebino

STREIFE VERTICAL UP by Simon Novak

Iz "nore" dirke za KaviTec poroča Simon Novak-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V soboto 23.2 .2013 sem se udeležil prav posebne tekme v Kitzbuhelu "STREIFE VERTICAL UP", ki je potekala na sloviti smukaški progi Streife.
3.3 km dolga proga s skoraj 1000 metri višinske razlike poteka po zelo strmem in ledenem pobočju.
Žal se mi ni izšlo kot sem pričakoval. Imel sem namreč neprimerno obutev za tovrstno podlago - prekratke kovinske konice na "šprintercah" - najboljša konkurenca teh težav ni imela.

 Štart je bil pod reflektorji ob 18.30. Z naglavno lučko smo se ob poku startne pištole pognali v strahovito strmino. Začel sem v zmernem tempu in po nekaj minutah v svojem tempu prehiteval tekmece; ujel sem četverico s katerimi sem uspel držati tempo. Prva polovica proge je bila v zelo dobrem stanju saj bil sneg pomrznjen tako, da je šlo z lahkoto. Na zadnji četrtini proge pa je pot potekala na 70 odstotnem naklonu ki je bil povrhu nore strmine še zelo leden. Tam sem zaradi slabega oprijema začel zaostajati za najboljšimi. V nadaljevanju mi je še zdrsnilo tako da sem drsel približno 20m po pobočju navzdol. Zadnji del proge sem moral  namesto finiša "plezati" previdno, da si ne bi prislužil še kakaga zdrsa. Z veliko muke sem komaj priplezal po podlagi živega ledu do slovite hišice na Streifu kjer sem osvojil 15. mesto.
Na koncu sem bil kar malo razočaran, ker se zaradi neprimerne opreme nisem mogel boriti za stopničke. Ampak vsaka šola nekaj stane! Sedaj imam nekaj izkušenj več in vem kako se bom strahotne strmine lotil naslednje leto.

Kako je vožnja proti domu potekala v snežnem viharju ne bi komentiral :)

Simon Novak je kljub slabši opremi na koncu dosegel 15.mesto - za naslednje leto ena izkušnja več

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VIDEO norega vzpona:


VERTICAL UP 2013 - Die Schlacht am Hahnenkamm in 3 Minuten from FREILUFTDOKU - Harry Putz on Vimeo.

LP
Gregor

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

ČIŠČENJE KOLESA

Zimsko obdobje je za kolesarje najtežji del sezone. Dnevi so kratki, vremenski pogoji niso prijazni in potrebno je obleči vso "zaščitno kramo" pred mrazom in vetrom. Cestna podjetja posipajoo cestne površine z agresivnimi kemikalijami. Tako je potrebno kolo pravilno vzdrževati, da nam služi kot mora.

Pred mazanjem vseh vitalnih delov je potrebno odstraniti vso umazanijo. Še posebaj iz gibljivih delov (veriga, zobniki, pedala, okolica ležajev, pletenice itd...). In ni lepšega kot se na sončen nedeljski dan zapeljati z bleščečim konjičkom med nedeljskimi sprehajalci, da pokažemo "ko ima".

Čisto kolo je funkcionalno kolo in odraža odnos lastnika do kolesarjenja. Sicer gredo nekateri že v ekstreme ampak pustimo to.

Moramo pa vedeti katera čistila so primerna za čiščenje.
Ker je kolesarstvo tudi zgled za ekološko ozaveščanje ne uporabljamo vseh zadev katere so uporabljali naši predhodniki (bencin, nafto, razna agresivna topila, itd). Tudi materiali na kolesarskih kompo…

OBROČI / WHEELSETI 1.del

Obroč (feltne) so mogoče najpomembnejša komponenta na dirkalnem kolesu.

ZAKAJ?
-so zadnji člen pri prenosu moči na podlago (cesto)
-prenašajo velike obremenitve
-so gibajoča masa


Kako torej izbrati najboljši obroč za naše potrebe?

-vedeti moramo koliko smo pripravljeni odšteti zanje (100-5000EUR)
-za kaj jih potrebujemo (vzponi, ravninske dirke, kriterij, vsakdanja vožnja...)
-kakšen tip voznika smo (moč, teža, eksplozivnost,...)
-okolje v katerem jih bomo vozili (vetrovna pokrajina, slabe ceste,...)


V grobem se oborči delijo na poltubular (clincher) in tubular.

Poltubular je najbolj razširjen zaradi lažjega in cenejšega vzdrževanja (ni problema zamenjati zračnico)
Tubular se uporablaj bolj v dirkalnem svetu. V vseh pogledih se taki oborči bolje obnašajo kot poltubular. So pa dražji in bolj zahtevni za vzdrževanje (višja cena tubularjev in obvladovanje ročnih spretnosti pri montaži/limanju tubularja na obroč).
Material za izdelavo obročev mora biti lahek in močan. Zato sta v uporabi a…

AKCIJSKA PONUDBA v ŠPICA ŠPORT KAMNIK

Ponujamo vam odlično priložnost, da si za novo kolesarsko sezono zagotovite nove obročnike Kavitec po odlični ceni.
V tej ponudbi vam najbolj prodajan set KAVITEC 5.5 T (tubular) ponudimo s 30% popustom za 945 evrov z DDV, polna cena je 1349,90 evra.
Ostala ponudba in cenik je v uvodu obrazca.
Za naročilo obročnikov izpolnite obrazec na spletu: https://www.1ka.si/a/198671
Naročila pobiramo do 20. februarja 2019, obročniki pa bodo sestavljeni najkasneje do 15. aprila.