Preskoči na glavno vsebino

Light MTB components - ALCHEMIST

Italjansko podjetje, ki ponuja nekaj zelo "sladkih" komponent za gorske dirkalnike (trahtorje po domače).
ALCHEMIST oz. ALCHIMISTA imajo trenutno v ponudbi pesta, obroče in krmila.Na komponente sem naletel povsem naključno med "surfanjem" po medmrežju. In ker so sosedi se mi je zdelo vredno, da se jih malo izpostavi.

Njihovi izdleki so resnično lahki - zato kdor ima namen "spimpat" svoj trahtor  naj poleg svetovno znanih AX..., Tu... vrže oko še na kake druge. In še omembe vreden podatek - so narejeni za 90kg voznike.

Zadnje pesto sestavlja osrednji del iz karbonskih vlaken, nanj sta pritrjeni aluminijasti "flančni" v katerih so tudi ležaji. Enostavna, trdna in zelo lahka struktura. Račna namesto vzemti uporablja neodimske magnete. 

Teže pest se gibljejo od cac100gramov (prednje) do cca250gramov (zadnje)

Prednje pesto za "LEFTY" in snemljivi nosilec disk zavor

Obroče ponujajo za tubular in klinčer (tubeless sistem) pnevmatike. Teže se gibljejo od 245gramov za 26" tubular pa do 310gramov za 29" klinčer.Sestavljen wheelset

MTB krmilo ki tehta 110gramov

Cene pest se gibljejo od 200EUR (prednja); zadnje pesto je 450EUR
Cene obročev 530EUR-570EUR (1obroč)
Cene krmil so okoli 200EURPovezava do njihove strani: KLIK!

LP
GregorKomentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

ČIŠČENJE KOLESA

Zimsko obdobje je za kolesarje najtežji del sezone. Dnevi so kratki, vremenski pogoji niso prijazni in potrebno je obleči vso "zaščitno kramo" pred mrazom in vetrom. Cestna podjetja posipajoo cestne površine z agresivnimi kemikalijami. Tako je potrebno kolo pravilno vzdrževati, da nam služi kot mora.

Pred mazanjem vseh vitalnih delov je potrebno odstraniti vso umazanijo. Še posebaj iz gibljivih delov (veriga, zobniki, pedala, okolica ležajev, pletenice itd...). In ni lepšega kot se na sončen nedeljski dan zapeljati z bleščečim konjičkom med nedeljskimi sprehajalci, da pokažemo "ko ima".

Čisto kolo je funkcionalno kolo in odraža odnos lastnika do kolesarjenja. Sicer gredo nekateri že v ekstreme ampak pustimo to.

Moramo pa vedeti katera čistila so primerna za čiščenje.
Ker je kolesarstvo tudi zgled za ekološko ozaveščanje ne uporabljamo vseh zadev katere so uporabljali naši predhodniki (bencin, nafto, razna agresivna topila, itd). Tudi materiali na kolesarskih kompo…

KAVITEC 4.2AC

Aero deep V - 42mm alu/clincher
Handbuilt and tensioned at highest standards in industry Aero spokes - 20 front (radial) - 24 rear (2x cross ) Hubs with excellent geometry for great stiffness - 6 bearings Weight (wheelset) - cca 1790-1840g No weight limit

KAVITEC 4.2 AC - aluminij poltubular set obročnikov na voljo v trgovini ŠPICA ŠPORT Kamnik


Nekoliko težji set obročnikov, ki ga odlikuje dobra aerodinamika (obroč višine 42mm- ploščate profilirane napere), izredna togost, dobra vodljivost v zavojih in seveda izgled visokoprofilnih obročev.
Vsi seti obročnikov so sestavljeni v Špici Šport zato je včasih dobrodošlo prednaročilo oz. se pozanimati, če je izdelek na voljo.
Nekaj detaljnih slik komponent obročnikov KAVITEC 4.2AC:


Diski na cestakih - 2017

Uradno bo UCI dovolila uporabo kolutnih zavor na cestnih dirkalnkih.

Pritisk proizvajalcev je prevelik  (logično če narediš najnovejše "modele" v izvedbi z disk hidravličnimi zavorami).


Poškodbe (ureznina):


Opeklina pri množičnem padcu (povezava KLIK!)
Sedaj se porajajo rešitve za varnejšo uporabo:

- zaobljani robovi rotorja brez lukenj
- "ščitniki" rotorjev in zavornih čeljusti

T Red že ponuja zaščitpo pred "vročimi in ostrimi rotorji"
PARLEE - prekirte čeljsti

Lp
Gregor