petek, 06. april 2012

ENVE Smart 6.7 Clincher

Pred kratkim je ENVE lansiral nizkoprofilne full karbonske "klinčerje" KLIK!

Sedaj so predstavili še serijo 6.7 za poltubularje.


Set setavljata prednji obroč višine 60mm ob širini 26mm ter zadnji višji za 10mm ter ožji za 2mm. Oblika obročev je iz testiran na različnih cestnih okvirjih. Tako so prednji obroč, ki "zadane" v čist zračni tok in je bolj občutljiv za veter; naredili malo manj aerodinamičen a s tem bolj stabilen. Zadnji, ki dobi zvrtinčen zrak in je manj občutljiv za bočne sunke je višji in ožji (bolje usmerja zračni tok).

Prednji obročnik ENVE SMart 6.7 C - višine 60mm in širine kar 26mm
Zadnji obročnik ENVE Smart 6.7 C - višine 70mm in širine 24mm

Pri tako visokih obročih je aerodinamika veliko boljša; a so lahko težave z bočnim vetrom saj je površina na katero "piha" bočni veter velika. Ob klasični "V" obliki so takšni obroči primerni za težje voznike oz. kronometre. Ko je obroč raven je bočno bolj stabilen(drži smer), ob spremembi kota na zračni tok (blagem zavoju) se pa sila hitro poveča in če nismo vajeni  lahko povzroča neželene premike kolesarja (kar je nevarno v hitri skupinski vožnji).

ENVE (in še nekateri proizvajalci) so zato razvili novo debelejšo torodialno obliko, ki je manj občutljiva na suknovite zračne tokove iz različnih kotov glede na obroč. S tem ko je obroč debelejši so zvišali težo a pridobili na moči obroča in udobnejši vožnji.

SPECIFIKACIJE SETA ENVE 6.7 Clincher SMART

-teža obroča (prednji/zadnji):  495g/530g
-višina obroča (prednji/zadnji): 60mm/70mm
-širina obroča (prednji/zadnji): 26mm/24mm
-število naper (prednji/zadnji): 20/24
-teža seta z pesti DT swiss 240:  1566g

cena za set z DT 240....cca 2500EUR


ENVE pravi, da imajo njihovi obroči največjo trdnost glede na maso.

Po novem ENVE ponuja kar 5 let garancije na vse njihove proizvode(obroče,krmila,krmilne opore, vilice, podsedežne opore in še kaj). 

Več si lahko pogledate na ENVE strani


LP
Gregor

Ni komentarjev:

Objavite komentar