petek, 20. april 2012

Raleigh RXC Pro 2013


Raleighov RXC Pro Carbon hydraulic disc brake - opremljen z električno "grupo" Shimano Ultegra Di2. Hiter pogled zazna povsem cestno dirkalniške linije

RALEIGH  je predstavil prenovljen ciklokros dirkalnik RXC Pro carbon. 


Na prvi pogled težko opazimo, da ne gre za cestno kolo.

"Čista" zunanjost, elegantne linije, normalne prestavno/zavorne ročice; le na sredini COLE obročnikov je opaziti rotorje hidravličnih zavor.


Uvodna mesta v okvirju so lahko uporabljena za napeljavo hidravličnih cevi, bovdnov in pletenic mehanične "grupe" ali za ožičenje z električno "grupo". Lahko pa ostanejo neuporabljena in zatesnjena z pokrovčki.

Vodilo hidravličnega olja je skoraj v celoti vodeno v notranjosti okvirja. Na spodnji del okvirja pod BB30 gonilnim ležajem je še protor za vodila pletenic.

Glede na prejšnji okvir, ki je imel mehanske "tektro" zavore so pri novem dodali nosilce za čeljusti hidravličnih zavor. Za predstavitev so uporabljene Shimanove hidravlične zavore. Kasneje bodo namestili drugačen (boljši) sistem.

Okvir ima notranjo napeljavo cevi za hidravlično olje; prav tako je možnost notranje namestitve bovdnov ali "ožičenja" za električne "grupe".

Cena gotovo ne bo nizka; a gotovo nisem edini, ki bi na ta eleganten dirkalnik namestil "full karbonske klinčer" obročnike čim manjše teže in zamenjal pnevmatike za hitre cestne.

Vir članka: BikeRumor.com


Lp
Gregor


Ni komentarjev:

Objavite komentar