Preskoči na glavno vsebino

BikeRumor na obisku GIANTove tovarneGIANT je največji proizvajalec koles - od high end dirkalnikov do cenejših za "vsak dan".
O njihovi "back stage" sceni je bilo že nekaj napisanega KLIK!

BikeRumor je obiskal njihovo tovarno v Taichungu na Tajvanu.

Poleg svoje znamke GIANT izdeluje še za druge znane proizvajalce (Trek, Canyon, Scott, Colnago, Yeti itd...).
 V letu 2011 so naredili dobrih 5milijonov koles. Po svetu imajo več kot 11.000 prodajalcev.

Proizvodnja v tovarni na Tajvanu je videti kot v kakšni evropski tovarni. Dobra orgajnizacija, delavci niso "sužnji", vse poteka kot po maslu.

VIDEO by BIKERUMOR:Tu se vidi, da kolesa nimajo "duše" čeprav so vsa narejena in sestavljena ročno. Gre povsem za klasičen industrijski postopek sestavljanja po tekočem traku. Vsak delavec/ka ima določeno svojo vlogo pri sestavljanju kolesa. Npr: napelje bovdne na krmilo in vse povije z trakom itd.


Ogromne hale proizvodnjih linij kjer se kolesa sestavijo po tekočem traku. Vsak delavec/ka ima svojo mini vlogo pri sestavljanju celotnega kolesa. Običajna služba v proizvodnji liniji.V nasprotju z predstavami o suženjskih delavcih - tovarna je organizirana in na nivoju Evropskih

Skoraj končana kolesa na trekočem traku. Hitra nastavitev menjalnikov - tako že v trgovine po svetu pridejo kolesa s solidno delujočimi prestavnimi mehanizmi - za dobro ime firme

Sestavni deli za aluminijaste okvirje - zaradi velikosti objekta je najhitrejša pot z kamiončkom

Toliko so lahko BIKERUMORjevi obsikovalci prišli najbližje "high end" oddelku. Okvirji na sliki pripadajo neki drugi znani firmi dirkalnih koles - Kateri?

Podtaki o dnevni proizvodnji: levo čas koliko ga je še preostalo do konca (4min 3 s); 620- plan koles za današnji dan; 593 - narejenih koles danes; 95,6% - izpolnjenega dnevnega plana VSE SO SAMO ŠTEVILKE

V enem kontejnerju je veliko koles- koliko takih kontejnerjev naložijo na tovrnjake in potem na ladje!?

Varjanje kovinskih okvirjev je narejeno ročno z izkušenimi varilci. BikeRumor obiskovalec je smel fotografirati le splošen del tovarne. Kjer se proizvajajo pravi dirkalniki iz karbonskih vlaken fotografski objektiv ni imel dostopa.

Sedaj GIANT dosti vlaga v popularizacijo kolesarstva - še posebaj v prenatrpanih mestih.


Njihov najnovejši model je ANYROAD GRAVEL

vir : BIKERUMOR.com KLIK! za originalen obsežnejši članek

Lep vikend
Gregor

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

ČIŠČENJE KOLESA

Zimsko obdobje je za kolesarje najtežji del sezone. Dnevi so kratki, vremenski pogoji niso prijazni in potrebno je obleči vso "zaščitno kramo" pred mrazom in vetrom. Cestna podjetja posipajoo cestne površine z agresivnimi kemikalijami. Tako je potrebno kolo pravilno vzdrževati, da nam služi kot mora.

Pred mazanjem vseh vitalnih delov je potrebno odstraniti vso umazanijo. Še posebaj iz gibljivih delov (veriga, zobniki, pedala, okolica ležajev, pletenice itd...). In ni lepšega kot se na sončen nedeljski dan zapeljati z bleščečim konjičkom med nedeljskimi sprehajalci, da pokažemo "ko ima".

Čisto kolo je funkcionalno kolo in odraža odnos lastnika do kolesarjenja. Sicer gredo nekateri že v ekstreme ampak pustimo to.

Moramo pa vedeti katera čistila so primerna za čiščenje.
Ker je kolesarstvo tudi zgled za ekološko ozaveščanje ne uporabljamo vseh zadev katere so uporabljali naši predhodniki (bencin, nafto, razna agresivna topila, itd). Tudi materiali na kolesarskih kompo…

KAVITEC 4.2AC

Aero deep V - 42mm alu/clincher
Handbuilt and tensioned at highest standards in industry Aero spokes - 20 front (radial) - 24 rear (2x cross ) Hubs with excellent geometry for great stiffness - 6 bearings Weight (wheelset) - cca 1790-1840g No weight limit

KAVITEC 4.2 AC - aluminij poltubular set obročnikov na voljo v trgovini ŠPICA ŠPORT Kamnik


Nekoliko težji set obročnikov, ki ga odlikuje dobra aerodinamika (obroč višine 42mm- ploščate profilirane napere), izredna togost, dobra vodljivost v zavojih in seveda izgled visokoprofilnih obročev.
Vsi seti obročnikov so sestavljeni v Špici Šport zato je včasih dobrodošlo prednaročilo oz. se pozanimati, če je izdelek na voljo.
Nekaj detaljnih slik komponent obročnikov KAVITEC 4.2AC:


KAVITEC 4.0C - mid deep carbon clincher

Vsestranski srednjeprofilni poltubular (klinčer) obročniki 
KLIK! na slike za povečavoObroč: KAVITEC 4.0C /karbon klinčer širšega profila/ višina 39mm/ največja zunanja širina 26.5mm/notranja širina 18.5mm 
(za zaviranje se lahko uporabljajo SAMO PRILOŽENE ZAVORNE GUMICE)

Napere: 20/24 aero jeklene

Pesta: KAVITEC 80/220 alu 7075

Teža seta: 1465g 

Priporočena max. teža kolesarja: 95kg

Set vsebuje: en set obročnikov z zapenjalci in zavornimi gumicami

Obroče se lahko sestavi tudi na pesta za koleutne (disk) zavore

Cena seta:
1099EUR - ŠPICA ŠPORT KAMNIK