Preskoči na glavno vsebino

CULPRIT CROZ BLADE aero - cestakCULPRIT Cycles: katerega lastnik je Colp Joshua; je lasniral okvir cestnega dirkalnika na katerega se lahko namesti hidravlični ali klasični zavorni sistem.


CULPRIT CROZ BLADE z mehanskimi aerodinamičnimi zavorami nameščenimi v "zavetrju" - enako imajo kronometerska kolesa in sedaj že nekateri aerodinamično izpopolnjeni cestni dirkalniki

Hidravlične zavore na "full karbon klinčer obročnikih"- to je prava kombinacija; saj ni bojazni za pregretje zavorne površine in lahko popolnoma izkoristimo prednosti "klinčer" obročev. Za krmiljenje zavor je uporabljen vmesnik TRP Parbox nameščen pod krmilom . Kolo na sliki ima dobrih 7kg

Prednji del okvirja je povzet po enem od Trigonovih dirkalnikov za katere je Joshuna včasih delal. Zadnji trikotnik in prednja vilica pa sta na novo razviti.

Okvir in lepo vidne skoraj integrirane zavore TRP TTV

Pri izvedbi z disk zavorami se mesta namenjena klasičnim zavoram prekrijejo


Prednja vilica ima pritrdilna mesta za čeljusti hidravličnih zavor in za aerodinamične zavore TRP TTV, ki so nameščene za vilico oz. skoraj integrirane vanjo (slabost je edino bovden, ki štrli iz čistih linij dirkalnika).
Zadnja vilica ima prav tako pritrdilna mesta za čeljusti hidravličnih zavor in mesto pod spodnjo vilico v katero lahko namestimo mehanske TRP TTV.

Zavore TRP TTVCestni dirkalnik opremljen z hidravliko in karbonskimi "klinčer" obročniki tehta okoli 7,4kg. Za krmiljenje hidravličnih zavor je uporabljen TRPjev Parabox KLIK!

Nekateri, ki so upravičeno skeptični glede "full karbon klinčer" obročnikov - pri disk zavorah vse težave z pregrevanjem zavorne površine odpadejo!  Tako mirne duše uporabljamo obročnike tudi na najzahtevnejših spustih brez bojazni "eksplozije" obroča.

Kaj več pa v bližnji prihodnosti


vir:BikeRumor

LP
Gregor

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

ČIŠČENJE KOLESA

Zimsko obdobje je za kolesarje najtežji del sezone. Dnevi so kratki, vremenski pogoji niso prijazni in potrebno je obleči vso "zaščitno kramo" pred mrazom in vetrom. Cestna podjetja posipajoo cestne površine z agresivnimi kemikalijami. Tako je potrebno kolo pravilno vzdrževati, da nam služi kot mora.

Pred mazanjem vseh vitalnih delov je potrebno odstraniti vso umazanijo. Še posebaj iz gibljivih delov (veriga, zobniki, pedala, okolica ležajev, pletenice itd...). In ni lepšega kot se na sončen nedeljski dan zapeljati z bleščečim konjičkom med nedeljskimi sprehajalci, da pokažemo "ko ima".

Čisto kolo je funkcionalno kolo in odraža odnos lastnika do kolesarjenja. Sicer gredo nekateri že v ekstreme ampak pustimo to.

Moramo pa vedeti katera čistila so primerna za čiščenje.
Ker je kolesarstvo tudi zgled za ekološko ozaveščanje ne uporabljamo vseh zadev katere so uporabljali naši predhodniki (bencin, nafto, razna agresivna topila, itd). Tudi materiali na kolesarskih kompo…

OBROČI / WHEELSETI 1.del

Obroč (feltne) so mogoče najpomembnejša komponenta na dirkalnem kolesu.

ZAKAJ?
-so zadnji člen pri prenosu moči na podlago (cesto)
-prenašajo velike obremenitve
-so gibajoča masa


Kako torej izbrati najboljši obroč za naše potrebe?

-vedeti moramo koliko smo pripravljeni odšteti zanje (100-5000EUR)
-za kaj jih potrebujemo (vzponi, ravninske dirke, kriterij, vsakdanja vožnja...)
-kakšen tip voznika smo (moč, teža, eksplozivnost,...)
-okolje v katerem jih bomo vozili (vetrovna pokrajina, slabe ceste,...)


V grobem se oborči delijo na poltubular (clincher) in tubular.

Poltubular je najbolj razširjen zaradi lažjega in cenejšega vzdrževanja (ni problema zamenjati zračnico)
Tubular se uporablaj bolj v dirkalnem svetu. V vseh pogledih se taki oborči bolje obnašajo kot poltubular. So pa dražji in bolj zahtevni za vzdrževanje (višja cena tubularjev in obvladovanje ročnih spretnosti pri montaži/limanju tubularja na obroč).
Material za izdelavo obročev mora biti lahek in močan. Zato sta v uporabi a…

AKCIJSKA PONUDBA v ŠPICA ŠPORT KAMNIK

Ponujamo vam odlično priložnost, da si za novo kolesarsko sezono zagotovite nove obročnike Kavitec po odlični ceni.
V tej ponudbi vam najbolj prodajan set KAVITEC 5.5 T (tubular) ponudimo s 30% popustom za 945 evrov z DDV, polna cena je 1349,90 evra.
Ostala ponudba in cenik je v uvodu obrazca.
Za naročilo obročnikov izpolnite obrazec na spletu: https://www.1ka.si/a/198671
Naročila pobiramo do 20. februarja 2019, obročniki pa bodo sestavljeni najkasneje do 15. aprila.