četrtek, 24. maj 2012

Campagnolo EPS TT grupa

Uradno je Campagnolo predstavil tudi električno "grupo" za kronometerske oz. triatlonske dirkalnike.

Cestna različica EPS  KLIK! velja za najboljdovršeno električno "grupo" doslej (temu je primerna tudi cena).

Campagnolo je bil dolgo časa nekako "odtujen" za kronometerske komponente.
Z obročniki večjih globin (nad 50mm) pa so začeli vstopati v svet perfekcije aerodinamičnih oblik. Njihov disk GHIBLI že dolgo velja za enega najbolših diskov (predvsem zardi konstrukcije).


Veliko prednost električnega krmiljenja smo videli pri Shimanovi DuraAce Di2 s "satelitskimi" krmilnimi gumbi, ki so bili nameščeni na bočnih ročkah in na aeropodaljških. Tako se tudi pri vožnji iz sedeža (vzponi, pospeševanja) lahko prestavlja. To pri mehanskih grupah ni bilo mogoče.

Amaterski tekmovalci z kronometerskimi dirkalniki smo to lepo izskusili na kronometru Kamniška Bistrica, ki se je odvijal slab teden nazaj. Kronometer je tehnično zahteven z razgibano traso.
Zato je ravno zaradi načina prestavljanja mogoče v prednosti cestno kolo.

Spodaj nekaj fotografij Campagnolo EPS za kronometerske dirkalnike.Prestavna ročica za aeropodaljške se po spremembi prestave vrne v prvotno lego. Z daljšim potiskom ročice menjalnik pomakne verigo skozi celotno kaseto.

Set karbonskih ročic zavor in krmilnih gumbkov za menjalnik. Prdnost električne grupe - na več mestih lahko namestimo krmilne gumbe za prestavljanje.

"MOŽGANI"

Cirkular! kruto ja....

Gonilka BORA ULTRA je 30g lažja od spodnje BULLET (ki bo tudi cenejša)LP
Gregor

Ni komentarjev:

Objavite komentar