Preskoči na glavno vsebino

Parlee ESX Aero


Pri nas je ime  PARLEE zelo malo znano. Gre za podjetje, ki izdeluje okvirje po naročilu in sodijo med najkvalitetnejše izdelke na trgu.

Že nekaj časa nazaj so sodelovali v projektu Toyota Prius - aerodinamični cestak, ki se ga je upravljala preko elektronike za branje možganskih impulzov.

Ker je do sedaj PARLEE okvirje sestavljal oz okroglih cevi niso veljali za "aero".
Pred kratkim so pa predstavili novo razvitega ESX Aero

Poteza z ponujenim "aero" cestakom se zdi logična glede na konkurenco. Je pa zaradi masivnejših cevi teža višja.  Ubrali so svojo obliko cevi, ki je arodinamična a ne izgubi na togosti glede na okroglo obliko.

Okvir tehta okoli 950g - za set z vilico in sedežno oporo bo potrebno odšteti okoli 4500EUR


Oblika okvirja je testirana skupaj z bidonom - zato je sam okvir brez nameščenega bidona manj aerodinamičen
Prednja vilica ima kljub testiranjem s skrito zavoro v vilici zaovre zunaj - vendar so nove zavore EE Cycles tako kompaktne, da očitno ne predstavljajo večjega zračnega upora. Iz vidika servisiranja ali nastavljanja je to velika prednost

Celotna podesežna cev ima spredaj klasičen profil "airfoil", ki pa se zadaj konča odsekano (podobno kot Scott Foil) - vendar so ga tu še vbočili in dobili enako togost kot jo nudi okrogla cev

Zavore EE Cycles - zelo lahke in z veliko zaviralno močjo. Na novi ESX so namestili prototip "direct mount"
vir slik:
bikerumor.com
facebook.com
weightwwenies forum
bespokecycling.com


Lp
Gregor
Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

ČIŠČENJE KOLESA

Zimsko obdobje je za kolesarje najtežji del sezone. Dnevi so kratki, vremenski pogoji niso prijazni in potrebno je obleči vso "zaščitno kramo" pred mrazom in vetrom. Cestna podjetja posipajoo cestne površine z agresivnimi kemikalijami. Tako je potrebno kolo pravilno vzdrževati, da nam služi kot mora.

Pred mazanjem vseh vitalnih delov je potrebno odstraniti vso umazanijo. Še posebaj iz gibljivih delov (veriga, zobniki, pedala, okolica ležajev, pletenice itd...). In ni lepšega kot se na sončen nedeljski dan zapeljati z bleščečim konjičkom med nedeljskimi sprehajalci, da pokažemo "ko ima".

Čisto kolo je funkcionalno kolo in odraža odnos lastnika do kolesarjenja. Sicer gredo nekateri že v ekstreme ampak pustimo to.

Moramo pa vedeti katera čistila so primerna za čiščenje.
Ker je kolesarstvo tudi zgled za ekološko ozaveščanje ne uporabljamo vseh zadev katere so uporabljali naši predhodniki (bencin, nafto, razna agresivna topila, itd). Tudi materiali na kolesarskih kompo…

KAVITEC 4.2AC

Aero deep V - 42mm alu/clincher
Handbuilt and tensioned at highest standards in industry Aero spokes - 20 front (radial) - 24 rear (2x cross ) Hubs with excellent geometry for great stiffness - 6 bearings Weight (wheelset) - cca 1790-1840g No weight limit

KAVITEC 4.2 AC - aluminij poltubular set obročnikov na voljo v trgovini ŠPICA ŠPORT Kamnik


Nekoliko težji set obročnikov, ki ga odlikuje dobra aerodinamika (obroč višine 42mm- ploščate profilirane napere), izredna togost, dobra vodljivost v zavojih in seveda izgled visokoprofilnih obročev.
Vsi seti obročnikov so sestavljeni v Špici Šport zato je včasih dobrodošlo prednaročilo oz. se pozanimati, če je izdelek na voljo.
Nekaj detaljnih slik komponent obročnikov KAVITEC 4.2AC:


KAVITEC 4.0C - mid deep carbon clincher

Vsestranski srednjeprofilni poltubular (klinčer) obročniki 
KLIK! na slike za povečavoObroč: KAVITEC 4.0C /karbon klinčer širšega profila/ višina 39mm/ največja zunanja širina 26.5mm/notranja širina 18.5mm 
(za zaviranje se lahko uporabljajo SAMO PRILOŽENE ZAVORNE GUMICE)

Napere: 20/24 aero jeklene

Pesta: KAVITEC 80/220 alu 7075

Teža seta: 1465g 

Priporočena max. teža kolesarja: 95kg

Set vsebuje: en set obročnikov z zapenjalci in zavornimi gumicami

Obroče se lahko sestavi tudi na pesta za koleutne (disk) zavore

Cena seta:
1099EUR - ŠPICA ŠPORT KAMNIK